Tapetování

Naši tapetáři Praha PROFEX tapetám opravdu rozumí. Tapetování se věnujeme už od roku 1992 a za tu dobu jsme prošli řadou zkušeností i vývojem trendů a materiálů. 

 

Proč tapetování?

Ve svém bytě nebo domě trávíte hodně času, tak proč si neudělat radost a neproměnit váš interiér na místo, kde se vám bude opravdu dobře bydlet, relaxovat nebo pracovat. Představte si sami sebe, jak vstupujete do svého pokoje, který jste si sami navrhli a nechali zrealizovat. Představte si ty rozzářené dětské oči, když ve svém pokoji uvidí na zdi nalepenou fototapetu s jejich oblíbenými hrdiny. Téměř jakákoliv vhodně umístěná tapeta dokáže jednoduše a vkusně doplnit váš vlastní interiér na mnoho let, a to vše během několika hodin.

Tapetování se věnujeme už od roku 1992 a za tu dobu jsme prošli řadou zkušeností i celkovým vývojem různých trendů a materiálů v našem neustále měnícím se oboru. Jsme rádi, že své zkušenosti můžeme po téměř třicetileté praxi neustále rozvíjet a uplatňovat při své každodenní práci.

Jako tapetáři tapetám opravdu rozumíme!
Víme, proč si nás naši zákazníci objednávají. Chceme, abyste byli spokojení!
Potřebujete poradit? Pište nebo volejte a my vám pomůžeme!

 

Jaké tapety lepíme?

Lepíme jak běžné, tak i luxusní vliesové, vinylové a papírové tapety. Dále lepíme fototapety a Rauhfaser tapety – pestrukta (tapeta určená k opakovanému malování). Zkuste nám zavolat a uvidíte, že jako tapetáři tapetování opravdu rozumíme!
Tapetářské práce nás baví!

Volba tapety je jen cca 30% žádaného efektu. Zbytek záleží na podkladu a na dobře odvedené práci tapetáře. Tapety musí být nejen správně nalepené, ale také kvalitně a čistě. Kromě způsobu lepení (obzvláště při navazování nějakého vzoru) je důležité použít kvalitní lepidlo a vhodné nářadí.

Dnešní tapety jsou mnohem kvalitnější a nabízejí obrovskou škálu různých vzorů, které se daleko více hodí k tapetování třeba jen jedné stěny. Takto upravené zdi mohou vhodně doplnit váš interiér, který se ničím jiným nedá napodobit. Některé vhodně vybrané vzory se mohou hodit i pro tapetování celé místnosti. Záleží už jen na vás, pro jaký vzor a v jakém rozsahu se rozhodnete.

Tapetování svépomocí?

Pár odvážných lidí si chce nalepit tapety svépomocí, ale vždy to stojí nějaký čas, nervy a ne vždy se to povede. Potom by člověk nejraději se vším praštil a není výjimkou, že si vztek z nepovedené práce vylévá na druhých. Ne jedno manželství jsme ušetřili před dohadováním a nepříjemným vyměňováním názorů 🙂

Občas mi to připomene situaci, kdy jsem si na autě chtěl podle internetu vyměnit brzdové destičky. Na Youtube jsem si našel přehledný video návod… Sice to nakonec (po několikeré zbytečné demontáži kol a zbytečně objednaných špatných destiček) dobře dopadlo, ale když si vzpomenu, že jsem to dělal asi tak tři týdny, a stálo mě to podstatně více peněz, než co bych za to zaplatil u odborníka, který by to vyměnil během pár hodin… Zajímavá zkušenost, ale dneska už bych byl chytřejší 🙂

Nejednou se nám stalo, že zavolá pán, který si zkouší nalepit tapety sám, ale věc se jaksi nedaří. Občas slyším, jak si zákazník stěžuje, že si koupil fototapetu, kterou si chtěl sám nalepit, ale… jeden díl lepí bezmála 2 hodiny a má co dělat, aby si fototapetu celou nezničil…

Zkrátka každý by měl dělat to, čemu dobře rozumí!
My rozumíme tapetám a všemu kolem nich, na vše ostatní jsou tu jiní!

 

Nezávazné nacenění zdarma

Více o tapetách a tapetování

Jaké tapety vybrat?

  • Hledáte dětské motivy? Většina tapet s dětskými motivy jsou papírové cca 80 %. Životnost těchto tapet je plánována na cca 5 let.
  • Hledáte tapety kvalitnější? V takovém případě volte tapety vliesové. Jsou většinou vysoce omyvatelné a minimální životnost je předpokládaná na cca 10 let.
  • Hledáte tapety s extrémnější odolností? Potom volte tapety vinylové a to nejoptimálněji s vliesovým podkladem.

 

Rozměry tapet (Kolik rolí tapet musím koupit?)

  • Většina tapet má rozměry role (jednotlivých pásů) 53 cm.
  • Další běžně dostupné, ale většinou dražší, jsou tapety s rozměrem rolí (jednotlivých pásů) 70 cm.
  • Méně běžné tapety mají rozměr 106 cm a občas i jiné nestandardní rozměry.

Běžná délka tapet je 10 bm.

 

Rovnice pro výpočet tapet:

  1. délka stěny / šířka role = počet pásů
  2. počet pásů / 3 = počet potřebných rolí (zaokrouhleno nahoru)

 

Poznámka: Platí u výšky stropu zhruba mezi 2–2,8 m s navazováním vzoru do 64 cm. Pokud máte výšku stropu mimo tento rozsah, je potřeba spočítat množství spotřeby tapety individuálně.

Pokud potřebujete poradit nebo máte sebemenší pochybnosti, je vždy lepší když nám napíšete a připojíte odkaz na příslušnou tapetu (nebo číslo vzoru) a rádi vám pomůžeme s propočtem!

 

Jak kupovat obrazové tapety (fototapety)?

Co se týče materiálu, tak je to obdobné jako u tapet (papírové, vliesové a vinylové).

  • Doporučujeme vždy kupovat tapetu s rozměrem zhruba o 5 cm větší než je plocha zdi, na kterou chceme tapetu instalovat (platí pouze pokud chcete fototapetu instalovat od podlahy až ke stropu nebo od jednoho rohu ke druhému – bez odsazení od rohů).
  • Je dobré, když se vám podaří zjistit gramáž materiálu, na který je obraz vytištěn – minimálně 150g/m2 a víc (většinou se gramáž neuvádí a je nutno více pátrat).
  • Povrchová úprava u kvalitnějších fototapet je možno doobjednat nebo je už v ceně takzvaná laminace (téměř dokonalá možnost mytí a vyšší odolnost proti poškození, odření).

 

Doporučené produkty:

 

Jedná se pouze o doporučené produkty v oblasti obrazových tapet, se kterými se setkáváme častěji a s nimiž máme velmi dobré zkušenosti. Rozhodně to nejsou jediní výrobci dobrých obrazových tapet!

 

Nezávazné nacenění zdarma